Порцеланови фасети – плюсове и минуси

порцеланови фасети за зъби

Порцелановите фасети са най-естетичните конструкции, които се използват за козметична корекция на зъбната дъга и Вашата усмивка. Чрез тях се извършва успешна корекция на зъбите, без да е необходимо те да се изпилват за коронки. Подготовката на зъбите и поставяне на фасетите е сложен и много времеемък процес, но може да сте сигурни, че крайния резултат винаги е повече от впечатляващ.

Порцелановите фасети значително подобряват естетиката на зъбите и придават нов вид на Вашата усмивка.

krasivi zabi usmivka

Най-често порцелановите фасети се предпочитат, когато пациента желае корекция на форма и големина на зъбите, затваряне на разстояния между тях, заличаване на потъмняване на зъбния емайл, при вродени емайлови дисплазии и др.

За целта първо се извършва минимално отнемане около 0,3 – 0,5 мм. от емайла на зъбите. Върху обработената зъбна повърхност се фиксират временни фасети. Постоянните фасети са изработват в зъботехническа лаборатория от специална естетична керамика. В следващо посещение върху предната повърност на зъбите, фасетите се фиксират посредством естетичен композитен двойнополимеризиращ цимент.

Фасетите се поставят само в предната видима повърхност на зъбите, а вътрешната остава непроменена. Покриването напълно коригира дефекти и несъвършенства на зъбите и им придава естествен и естетичен вид, правилна форма, блясък и белота.

Защо се използва керамика за направата на фасети?

  • Доказано е, че керамиката е инертен материал, биологична най-съвместим както с твърдите зъбни тъкани, така и с тъканите около тях.Тя притежава изключителни оптични качества, които позволяват да се постигнат невероятни резултати – натурални и практически неразличими зъби от естествените в устата.
  • Друго предимство на керамиката е, че върху този материал се натрупва най-малко количество зъбна плака, почиства се лесно и не потъмнява с течение на времето, независимо каква храна и напитки употребявате.
  • Поради това, че керамиката е непропусклива и глазирана, фасетите не се оцветяват от напитки като кафе и вино. Така зъбите, покрити с порцеланови фасети остават бели, а усмивката на пациента перманентно красива.
  • Керамиката почти не се захабява, не се свива и изтрива, има висока износоустойчивост.
  • При корекции с порцеланови фасети, пациента предприема дълготрайни промяна на своя външен вид, която ще подобри не само излъчването и начина му на общуване, но и качеството на живот.

Разгледайте галерията с готови порцеланови фасети

Преди

porczelanovi faseti predi

След

porczelanovi faseti sled

При желание за коригиране на зъбни деформации с порцеланови фасети е необходимо да се спазват и някои основни правила от страна на пациента. По-важните от тях са спазване на отлична орална хигиена и избягване на вредни навици като стискане на молив или игли между зъбите.

Обобщение

Порцелановите фасети са удачен избор не само за хора, които ежедневно общуват и се занимават с публични изяви, но и за всички, които държат да подобрят външния си вид и да повишат самочувствието си.

За щастие към днешна дата естетичната стоматология предлага изключително добри, съвременни решения за корекция на зъбите. Консултацията и корекцията на това, което Ви притеснява, може да се случи по-бързо и по-лесно, отколкото сте предполагали.