Новият начин за повишаване на интереса към науката сред младото поколение: Вдъхновяващо, изненадващо, подканващо.

CISCI съчетава двете най-популярни медии сред младите хора, а именно киното и интернет, с цел да стимулира интереса към науката.

CISCI съдържа сцени и видеоклипове от популярни филми и документални филми с научни обяснения и описания, които служат за илюстриране на научни концепции, анализиращи тяхното (псевдо)-научно съдържание, например във физиката, химията, науките за живота и математиката. Ядрото на уебсайта Cinema and Science (CISCI) се състои от научни обяснения за изтегляне на много филмови сцени, които непрекъснато се разширяват. За някои филми ще намерите и съответните видеоклипове за изтегляне, за блокбъстъри поради съображения за авторски права, вие се нуждаете от филма, например на DVD. В този случай даваме интервала от време, който ви е необходим за достъп до филмовата сцена. Този метод вече се използва успешно в много училища.

CISCI предоставя тези нови иновативни ресурси в класната стая за училищните учители и техните ученици.

Примери за съдържание

Ако се интересувате да допринесете с допълнителни блокове със съдържание за сцени от филми в CISCI, моля, свържете се с нас.

Правна бележка

CISCI зачита интелектуалната собственост на другите и ние молим нашите потребители да направят същото. Материалите, налични на или чрез други уебсайтове, които може да намерите или до които можете да стигнете чрез хипервръзки, когато използвате услугите на CISCI, могат да бъдат защитени от законите за авторско право и интелектуална собственост на държави-членки на ЕС, Съединените щати и/или други страни. Условията за използване на тези уеб сайтове, а не Условията за ползване на CISCI, уреждат използването от ваша страна на този материал.

Съдържанието, новините и филмовите клипове на уеб сайта на CISCI са интелектуална собственост на определени редактори, доставчици или филмови компании. Съдържанието и филмовите клипове на уеб сайта ви се представят за ваша информация и не могат да бъдат копирани, възпроизвеждани, разпространявани, излъчвани, продавани, лицензирани или по друг начин експлоатирани за каквито и да било други цели без предварителното писмено съгласие на съответните собственици.

CISCI не носи отговорност за съдържанието на други уеб сайтове, които може да намерите или да получите достъп, когато използвате услугите на този сайт.

Координираща институция на Cinema and Science (CISCI) е Виенския университет по технологии – Technische Universität Wien, TUW – TU Wien