Защита от домашни вредители

Защита от домашни вредители

Не е случайно, че фирмите за ДДД защита стават все по-популярни и услугите им толкова търсени. Съвременният човек отдавна отвикна да контактува с природата и това доведе до един вид стерилизация на обществото ни и отдръпване от разни гадинки, които само до преди 100 години са съжителствали с нас. Естествено за това си има причина и това е, че голяма част от гризачите, насекомите и другите вредители за човека може да пренасят зарази, вируси и бактерии. Дори настоящата пандемия от Ковид-19 е причинена от неподходящо взаимодействие между човек и диво животно.

В тази статия ще прочетете за част от вредителите, които не искаме да виждаме в домовете си

Защо не бива да допускаме мишки в дома си?

Защо не бива да съжителстваме с гризачи и мишки?

Мишките са изключително неприятни същества, които никой от нас не иска да вижда в дома си, в своето търговско помещение или дори в стопанските обори и хамбари. Гризачите и най-вече мишките имат неприятната способност да се приспособяват бързо към всяка среда и още по-бързо да се размножават, което ги прави още по-нежелани посетители.

Това, което прави мишките изключително опасни и поради което не бива в никакъв случай да ги допускаме в дома си е възможността да пренесат бактерии, предизвикващи изключително опасни за човека болести, сред които коремният тиф, лептоспирозата и останалата в миналото – чума. Мишките не са агресивни, но въпреки това случаите на ухапване не са изключение.

Как да се защитим от нашествие на мравки?

С първите топли пролетни дни приятното настроение на много хора бива почернено от нашествието на огромни мравчени колонии. Мравуняците в дворовете са наистина неприятни, но много по-стресиращо е заселването на една многочислена орда от мравки в закрити обекти. Малките пълзящи инсекти не са така опасни, както повечето насекоми. Те не хапят и не пренасят зарази, но въпреки това са нежелани в жилищните и търговски помещения.

Мравките имат неприятната способност да проникват в дори на пръв поглед недостъпни места и да похабяват големи количества хранителни продукти. Захарните и тестени изделия са любима храна на този вид насекоми и това са храните, които най-често се налага да изхвърляме, защото мравките са ги направили негодни за употреба.