Авто съвети за зимния сезон

Авто съвети за зимата

С настъпването на зимата се променят много неща и колкото по-добре и навреме се подготвите, толкова по безпроблемно ще бъде шофирането ви на теория. Нека разгледаме някой аспекти на автомобилите през зимата.

Как да проверим нивото на масло в колата?

Това е често пренебрегвана манипулация, а е от изключителна важност! А освен това е и много лесно да се направи.
Имайте предвид, че тази проста проверка може да Ви спести хиляди левове за ремонт в последствие. Хваната навреме, дадена повреда може бързо да бъде отстранена.
Би било чудесно, ако успеете да си създадете навик да проверявате нивото на маслото преди всяко дълго пътуване, за да избегнете неприятности, които могат да провалят почивката ви.
Ако пък използвате колата си предимно, за да пътувате до работа и обратно, то правете проверка редовно, през няколко дни.
Самата проверка на маслото е елементарна.

Стартиране на двигателя през зимата

В случаите, когато двигателят на вашия автомобил се е повредил и отказва да стартира нормално, е необходимо да се предприемат следните мерки, за да се стартира двигателят. Най-честите дефекти, които водят до това, са изтощен акумулатор, заключване на запалването, неблагоприятни климатични условия, запушен горивен филтър или проблеми с електрическата система. Специалистите които извършват услуги, свързани с автосервизни ремонти на място, ще ви помогнат да запалите двигателя на автомобила. Те предлагат услуги за стартиране на двигатели на различни марки автомобили, денонощно, включително през празничните и почивните дни. Независимо каквато и да е повредата, те ще ви помогнат винаги и вие ще можете да продължите пътуването си. От вас се изисква само да се обадите на най-близката фирма за пътна помощ и да посочите вашето местоположение.

Всеки собственик на автомобил рано или късно се сблъсква с проблема от заглавието на настоящия материал. Когато изчерпи капацитета си, един акумулатор трябва да бъде сменен – ремонтът е неприложима опция, а и е безсмислена, при положение че да се инвестира в нова батерия в крайна сметка не изисква кой знае какви средства.

Как да стартирате кола с изтощен акумулатор

Ако акумулаторът ви се е разредил, е възможно да го накарате да проработи, като използвате съединителни кабели, за да го заредите от работещ автомобил на „добър самарянин“. Ако можете безопасно да използвате съединителни кабели към вашата кола, уверете се, че акумулаторната батерия на превозното средство на „добрия самарянин“ има най-малкото толкова напрежение, колкото и вашият. Ако свързвате кабелите правилно, няма значение дали автомобилът ви има отрицателна земя, а автомобилът на другия шофьор има положителна земя. Нито пък има значение дали автомобилът ви има алтернатор, а неговият автомобил има генератор.

Зимни гуми

Когато става дума за поведените на пътя и възможностите на автомобилите на пътя, първите неща, за които повечето хора се сещат, са брой конски сили, въртящ момент и време за ускорение. Но при зимни условия на първо място излиза необходимостта от качествени зимни гуми с добър грайфер от доказан производител. Ето защо автомобилните инженери включват още една система в структурата на превозните средства – окачване. Ролята на окачването е да осигури необходимото сцепление на гумите с пътната настилка. Ако се съмнявате в качеството на вашите гуми проверете техния дот и измерете дълбочината на грайфера. А когато говорим за изправност и ремонт на автомобили, трябва да сме сигурни в избора си на качествен сервиз, който да обърне внимание дори на най-малките детайли по изправността. Всички сме съгласни, че качеството на услугата трябва да е 100% на ниво! Като заговорихме за зимни гуми трябва да споменем, че е желателно да бъде извършен и реглаж на ходовата части и баланс на гумите, които слагате. Дали става въпрос за лек ремонт на ходовата част на автомобила или просто смяна на гумите, то винаги трябва да се обърнете към достатъчно сигурни и квалифицирани професионалисти в областта.
Професионалисти, които предлагат обслужване на високо ниво, перфектна работна база и обучен екип. Също така работят с оригинални и алтернативни части.