Какво е истински геймърски компютър?

Какво е истински геймърски компютър

Какво е геймърски компютър и кой е наистина добър. Как да изберете добър и надежден геймърски компютър, с който да играете най-новите игри?

Съвременните геймърски компютри са супер мощни машини. В сравнение с обикновените компютри, геймърските ги превъзхождат по всички параметри и показатели. Индустрията с производството на компютри е една от най-развитите в днешни дни, нови модели излизат всеки ден. За да сте сигурни, че Вашия геймърски компютър ще е актуален поне няколко години, Ви съветваме да избирате най-новите продукти, които са най-добри и подходящи за геймърски компютър.

monitor za gejmarski kompyutar

За да сте в крак с най-новите технологии Ви трябва основа за геймърски компютър.

MOTHERBOARD – ДЪННА ПЛАТКА

Motherboard – Дънна платка. Започваме със стабилна, надеждна и супер мощна дънна платка. Когато избирате основата или дънната платка, обърнете внимание на геймърските издания или “gamming edition”, които се предлагат от всички производители на дънни платки. Повечето гейминг дънни платки са в размер ATX. Геймърската дънна платка Ви осигурява и гарантира перфектна синхронизация с всички останали геймърски елементи от Вашия компютър за игри.

При положение, че изберете обикновена и евтина дънна платка, тя ще намали ефективността на останалите елементи от геймърската ви конфигурация и ще обезсмисли мощността и доброто сработване на всички останали елементи в геймърския компютър.

Всички геймърски дънни платки са по-скъпи от обикновените, но са много по-мощни с възможност да развият докрай потенциала на останалите елементи. Важно при избора на дънната платка е колко и какъв вид видео карта може да поддържа, каква RAM памет може да бъде използвана и разбира се, какъв модел процесори поддържа.

danna platka gejmarski kompyutar

ПРОЦЕСОР

Процесор. Процесорът е също много важен елемент, когато става въпрос за геймърски компютър. Съветваме Ви също, да обърнете специално внимание при избора. При процесорите също има модели, които са разработени за игрови компютър.

Няма значение дали е Intel или AMD базирана платформа, разгледайте внимателно версиите, които предлагат възможност за свързване на няколко монитора едновременно и са предназначени за истински геймъри. Актуална информация за най-добрите геймърски процесори намерихме в Best gaming CPUs.

game cpu ryzen

ВИДЕО КАРТА

Тук вече стигаме до един от най-важните елементи на истинския геймърски компютър. Изборът на видео карта е изключително важен. Най-новите игри изискват мощна видео карта за да може да се наслаждавате на играта при избрани максимални стойности на параметрите.

Разработчиците на видео игри достигнаха нови висоти през последните години, като графиката на игрите достигна много високи нива, които бяха немислими преди. В същата връзка, производителите на видео карти вдигнаха техните възможности в пъти в сравнение с предишните няколко години. Нови и нови модели излизат на пазара всеки ден и всички са по-добри от предишните.

Всъщност, най-скъпият елемент от геймърския компютър е именно видео картата, а тя играе много важна роля при придаването на максимална реалистичност на играта и визуализацията на ефектите в нея, с цел да се потопите изцяло във виртуалния свят.

video carta game

ПАМЕТ- RAM

Паметта също е важен компонент, влизащ в състава на истинския геймърски компютър. От нея зависи колко бързо се прехвърлят данните в системата. Съвременните DDR4 и DDR5 памети използват по-малко енергия като успяват да прехвърлят по-голямо количество данни за по-кратко време в сравнение със своите предшественици DDR3.

Основните характеристики на паметта са размерът, който се измерва в гигабайти ( 1GB до 16GB на модул), и честотата, която се измерва в MHz.

komponenti za gejmarski kompyutar

ЗАХРАНВАНЕ – PSU

Най-често пренебрегваният по важност за ефективността на геймърската конфигурация елемент. Захранването трябва да е пресметнато, така че да стига за нормалната работа на всички компоненти в един геймърски компютър. Основните характеристики на захранването са ватовете и пин конекторите – те трябва да бъдат съобразени с нуждите на компютъра. Захранванията са два вида: модулни и не-модулни.

Не-модулните разполагат с определени букси, които са вече свързани. При модулните, излишните букси могат просто да не се свързват – това спестява висящи кабели в кутията на компютъра. Добре е да изберете захранване с по-голяма пощност от небходимата – това може да Ви спести смяна на захранването, ако се наложи да ъпгрейдвате Вашия геймърски компютър. За да изчислите правилно необходимата мощност на захранването може да използвате PSU калкулатор.

zahranvane psu

ОХЛАЖДАНЕ

Oхлаждане на геймъски компютър. Много от геймърите прибягват до “оувърклок” на процесорите, видео картите и паметите на компютъра за да го направят по-бърз или работоспособен. Това изисква и добавяне на различно от стандартното охлаждане. Водните охлаждания са най-предпочитани заради добрите резултати и тихата работа.

ohlazhdane za protsesor

КУТИЯ

Геймърска компютърна кутия. Важно при избора на кутията за геймърски компютър е размерът и съвместимостта с дънната платка. По-голямата кутия може да предостави възможността за бъдещи ъпгрейти. Друг важен фактор при изобра на кутия е охлаждането. Геймърските кутии предлагат възможност за по-добро охлаждане на всички елементи в компютъра от обикновените.

pc kutia

Вече знаете всичко най-съществено за избора и сглобяването на един истински геймърски компютър. Надяваме се да сме Ви били полезни и ако статията Ви е харесала, не забравяйте да я споделите.

Пожелаваме Ви приятен гейминг

геймърски компютър