Защо начинаещите дизайнери предпочитат компютри втора ръка

дизайнери предпочитат компютри втора ръка

Замисляли ли сте се, че в последните няколко десетилетия специалистите в областта на дизайна и интериора са тези, които посрещат радикална промяна в своя начин на работа? За разлика от хората на писменото слово, които още в края на 19 век оставят белия лист и писалката и започват да създават своите произведения с помощта на пишещата машина, дизайнерите оставят молива едва към края на 80-те години на 20 век, когато компютрите стават достатъчно технологично напреднали, за да предоставят необходимите им за работа графични функции.

Днес живеем в различен свят, в който технологиите бележат грандиозен прогрес и това неминуемо засяга и спецификата на работа на аниматорите, фотографите и дизайнерите. Днес, можем да кажем, че дизайна се е превърнал в дигитална професия, която изисква нов, надежден и качествен ресурс за изпълнение на задачите.

Мощен компютър – нужда на всеки един професионалист

Съвременните дизайнери се нуждаят от изключително мощни компютри, тъй като голям процент от ползваните от тях програми за работа изискват наличието на висок клас хардуерни компоненти. Задължителните за специалистите в тази област програми за 3D моделиране, интериорен дизайн и уеб и графичен дизайн, предпечат, изискват компютърни машини, които все още са с много висока пазарна цена, когато се купуват чисто нови.

За повечето млади, стартиращи своята кариера дизайнери, разходите за нова машина, която да притежава нужната функционалност са твърде високи. Една действително находчива и добра идея за тях е да изберат компютър втора ръка, който притежава същите или сходни параметри на работа, без да отстъпва в качество и надеждност.

Нямате средства за нов компютър с мощни компоненти?

Добрата новина днес е, че в търговията в компютърния сектор се предлагат действително много добри машини, с които един млад специалист би се чувствал сигурен и уверен. Настолните употребявани компютри, предназначени за работа с програми, свързани с обработка на големи изображения, предпечат и печат на винил или билборди осигуряват качество, стабилност и надеждност, сходни с тези на новите машини. Предлаганите модели са детайлно тествани от технически специалисти, реновирани с нови елементи, за да осигурят оптимално качество на работа на техния ползвател, като същевременно дават идеален коефициент на съотношението между качество и цена.

В случай, че започвате да работите и да се развивате в областта на дизайна и не разполагате с висок бюджет, с който да си подсигурите нов, мощен компютър, с който да работите, добро решение е да се спрете на работна станция втора употреба, предлаган от специализирани компании в областта, които гарантират за неговото качество и сигурно ниво на работа. Големият плюс е, че ще се сдобиете с workstation с Xeon процесор и памет с корекция на грешките – ECC. Това заедно с бързото SSD устройство ви дава гаранция за безпроблемна работа и бързи изчислителни процеси.

Доверете се на специализиран магазин за компютърна техника втора употреба

Със закупуването на употребявана настолна компютърна машина от лицензиран търговец на PC техника, вие ще си осигурите качествена работа на оптимална цена. Компаниите, предлагащи такива компютри се отнасят внимателно и отговорно към своите клиенти, като се стремят да им предложат точния и подходящ продукт, с високо качество и на разумна цена. Компютрите, които се предлагат са прецизно тествани от сертифицирани технически специалисти, реновирани са и са с осигурена гаранция за период от 6 месеца. С покупката на ползвани компютри от отговорни компании вие си осигурявате стабилност на работа и рентабилност на разходите си.

Предлаганите в Интернет пространството компютри втора употреба са подходящи за специалисти в областта на дизайна, които търсят качествена алтернатива, която да им осигури успешна работа. Настолните компютри, които ще намерите във фирмите за употребявана техника са напълно обновени с комбинация от нови и използвани части, след което са подложени на стрес-тест от технически специалисти, за да се гарантира идеалната работа на машината.