Възстановяване на данни от счупен iPhone

Възстановяване на данни от счупен iPhone

Има много различни начини за възстановяване на данни от iPhone със счупено стъкло. Някои от тези опции са iCloud, iTunes, вътрешна памет и локално архивиране. За щастие много от тези опции са лесни за използване. Просто се уверете, че сте избрали правилния за вашата конкретна ситуация. Не искате да рискувате да изтриете важните си файлове.

iCloud

За щастие има начини да възстановите данните си, ако стъклото на вашия iPhone е счупено, благодарение на архивирането в iCloud. Можете да възстановите данните си от счупен iPhone с няколко щраквания на бутон. Можете дори да използвате криптирано архивиране на вашия iPhone. След като влезете в акаунта си в iCloud, можете да започнете процеса на възстановяване на вашите данни.

Първо изтеглете и инсталирайте приложение, наречено iCloud Backup File Recovery. Това приложение ще открие вашия iPhone и ще покаже всички негови iCloud архивни файлове. Изберете файловете, които искате да възстановите. След като имате архивните файлове на вашия компютър, можете да започнете процеса на сканиране. След като завършите процеса на сканиране, ще получите вашите данни обратно.

За щастие, iCloud също ви позволява да възстановите данни от повреден iPhone без архивиране. Ако вашият iPhone се е сринал или разбил, пак можете да възстановите данните си. След това трябва да настроите другия си iPhone, като отидете на опцията Общи и изберете Възстановяване от iCloud Backup. След това ще трябва да влезете във вашия акаунт в iCloud, за да възстановите резервното копие на iCloud и да възстановите данните от него.

Възстановяване на данни от счупен iPhone - iCloud

iTunes

Ако не можете да свържете своя iPhone към компютъра си поради повреда, можете да използвате резервното копие на iTunes, за да възстановите данните си. Това обаче може да изтрие съдържанието на вашия счупен iPhone. В такъв случай ще ви трябва друго iOS устройство, за да възстановите съдържанието на вашия счупен iPhone. Тази статия ще обсъди начини за възстановяване на вашите изгубени данни с помощта на софтуер на трети страни.

Първата стъпка е да отворите iTunes. Важно е да разберете, че вашият iPhone е повреден. Когато бъде разпознат, изберете „Този ​​компютър“ и „Архивиране“. След това можете да изберете „Шифроване на локално архивиране“ и „Шифроване на архивиране на iPhone“. В този случай можете също да изберете парола за защита на архива. След като архивирането е готово, то ще се съхранява локално на вашия Mac или PC.

След като данните бъдат възстановени, можете да ги възстановите на вашия счупен iPhone. Като алтернатива можете да използвате резервно копие на iCloud, за да възстановите данните си. Ако имате това архивиране, можете да изберете файловете за възстановяване. Трябва обаче да запомните, че данните няма да са достъпни, докато устройството не започне да се стартира.

Възстановяване на данни от счупен iPhone - iTunes

Вътрешна памет

За щастие има начин да възстановите данните от счупен iPhone. Не е необходимо да използвате каквото и да е действие на устройството, за да го направите, но ще ви е необходим специализиран софтуер за възстановяване на данни. Дори ако устройството не може да стартира, данните все още може да са на SD картата.

Софтуерът автоматично ще открие вашия iPhone и ще сканира вътрешната памет на iPhone. След това ще видите списък с всички файлове, които могат да бъдат възстановени. Можете да прегледате файловете и да маркирате тези, които искате да възстановите. След като изберете данните, които искате, можете да щракнете върху „Възстановяване“, за да ги възстановите на вашия компютър.

Има много сценарии, които могат да причинят загуба на данни на вашия iPhone. Това може да се случи, когато случайно изтриете файл от вътрешната памет или когато форматирате устройството. Данните може да бъдат загубени поради актуализация на операционната система или поради редица други причини. Каквато и да е причината, софтуерът за възстановяване на паметта на iPhone ще ви позволи да възстановите изгубените данни.

Възстановяване на данни от счупен iPhone - вътрешна памет

Локален архив

Когато вашият iPhone се повреди, ще искате да запазите колкото можете повече данни. Това включва контакти, текстови съобщения, календари и снимки. Но какво ще стане, ако телефонът ви не може да се свърже с компютъра ви? Ако телефонът ви е сериозно повреден, може да успеете да възстановите всичките си данни чрез локално архивиране.

За да използвате този метод, трябва да имате резервно копие на вашите данни на вашия компютър. След това трябва да свържете вашия iPhone към вашия компютър. След като сте на компютъра си, отворете iTunes и изберете архивния файл. Можете също да зададете парола за вашето архивиране. По този начин ще знаете, че архивирането е защитено.

Ако имате локално архивиране, можете да го използвате за възстановяване на данни от повреден iPhone. Но този процес може да бъде предизвикателство, ако вашият iPhone има спукан екран. Ако екранът е счупен, не можете да въведете паролата. Тук е полезен софтуерът за възстановяване на данни.

Възстановяване на данни от счупен iPhone - локален архив

След като сте спасили данните и файловете си, вероятно ще искате да преминете към смяна счупено стъкло на iPhone. Може да го направите сами или да се доверите на професионалисти, каквито са Mlgroup. Те ще поправят счупения iPhone бързо и без да влияят на семейния бюджет.