Съвети за невероятно пътуване с вашата любов

Съвети за невероятно пътуване за двойки

Вие и вашият партньор искате да осъществите мечтата на живота си, да оставите всичко зад себе си и да пътувате по света? Това звучи страхотно! Но имате съмнения, защото не сте сигурни дали можете да прекарате 24 часа, 7 дни в седмицата един с друг? Нека ви кажа, че не сте единственият с тези мисли. Пътуването с половинка не винаги е цветя и рози. Но нека ви кажа, че никога няма да разберете, преди да сте опитали!

Често хората ни питат как е да пътуваме заедно толкова дълго време и дали все още сме щастливи? И тогава отговаряме „Да, ние сме супер щастливи! И отношенията ни са още по-добри от преди”.

През първите 3 години от връзката ни 200 километра ни разделиха. И двамата работехме в хотели в различни градове. Най-дългият период, в който и двамата можехме да се събудим заедно сутрин и да заспим заедно през нощта, беше 10 поредни дни. Обикновено щяхме да се видим само през уикенда. След 3 години имахме нужда от промяна и за нас имаше две възможности: да направим нещо заедно или да се разделим. Разбира се, не искахме да се откажем от връзката си толкова лесно и бавно се роди идеята да пътуваме по света ЗАЕДНО. Най-накрая искахме да прекарваме повече време един с друг и да станем част от живота на другите като си направим този незабравим подарък.

Да бъдем заедно без прекъсване в продължение на 18 месеца не винаги е лесно, но за щастие дискусиите и кавгите бяха изключение и прекарахме невероятно и незабравимо време един с друг. Днес искам да напиша за най-големите ни предизвикателства като двойка по време на нашето пътуване и как преодоляхме тези ситуации. Сигурен съм, че всяка двойка може да си прекара фантастично, когато и двете страни наистина го искат!

Пътувайки като двойка В Коста Рика се забавлявахме толкова много.

Планирайте пътуването си заедно, пътувайки като двойка

Преди да започнем нашето пътуване и двамата планирахме да посетим известните руини на маите в Мексико

Когато тръгвате на дългосрочно пътуване, не можете да планирате всяко нещо предварително. И това абсолютно не е необходимо, така или иначе плановете ви ще се променят по пътя. Но е много важно вие и вашият партньор да говорите за вашите очаквания от пътуването. Може би единият от вас е по-приключенски и иска да пътува до тропическите гори на Амазонка с товарна лодка, докато другият предпочита да остане в големите градове само с куфар за ръчен багаж. Това не е проблем, стига и двамата да знаете, че има различни интереси и че има начин да се правят компромиси. Вдъхновете се от партньора си и опитайте нови неща! Никога не забравяйте, че и двамата сте на това пътуване и двамата искате да правите нещата, които харесвате! И ако вашите интереси се различават твърде много, защо да не направите нещо отделно? Определено не е задължително да правите всички неща заедно.

Говорете за бюджета си, за какво ще харчите пари

Пътувайки като двойка почти не харчихме пари за напитки, но на 5-тата ни годишнина се разглезихме с вкусен коктейл

Ние винаги казваме, че сме богати на време, но не и на пари. Ако сте пътник, или имате голям портфейл, но нямате много време за пътуване, защото работата ви чака, или сте дългосрочен пътешественик като нас, с много време, но много ограничен бюджет. За да извлечете най-доброто от пътуването си, и двамата трябва да се споразумеете за бюджета и багажа в куфарите. Разногласията по време на ваканция често произтичат от разногласия относно финансите.

Уверете се, че и двамата имате подобни очаквания за това къде ще останете и за какво основно ще харчите отделените средства. Знаехме, че през повечето време ще останем в общежития и общи помещения за настаняване, или ще ползваме квартирите на airbnb.com и ще готвим, когато имаме възможност. Също така се разбрахме да не харчим пари за алкохол, нови дрехи или сувенири и подаръци за близките.

Вместо това искахме да го инвестираме в дейности. Да имаш груб план в началото е много полезно. И все пак ще има безброй ситуации, в които някой от вас ще бъде разочарован. Аз например бях разочарован през първите седмици от нашето пътуване. Започнахме в Мексико и сиренето там (не мога да се наситим на него) беше невероятно скъпо. Така че приятеля ми не искаше да купува никакво сирене и аз го мразех за това. Но като се замислих и обобщих парите, които ще похарчим само за сирене, промених мнението си. Вместо това си помислих за едно незабравимо гмуркане с шнорхел, което бихме могли да направим със спестените пари.

Най-важното предизвикателство за дългосрочно пътуваща двойка:

Как да създадете своя собствена поверителност?

Малкото пространство за уединение в обща стая винаги е предизвикателство пред пътуващите двойки.

Това е едно от най-важните предизвикателства за пътуваща двойка, когато сте в общежития. Първият престой в хостел може да е малко странен с всички непознати около вас, но свиквате. Дори в стая в общежитието можете да създадете своя собствена поверителност. Когато отседнем в обща стая, винаги се опитваме да вземем едно и също двуетажно легло. Обикновено приятелят ми спи в горното легло, а аз спя в долното, защото обичам да слагам кърпа от едната страна на леглото, за да не пропускам слънчева светлина вътре. И също така да не се чувствам наблюдавана по време на сън. Така че, когато вие и вашият любовник търсите лично място, просто покрийте леглото си с кърпи и други неща, които намерите. Работи перфектно!

Никога не забравяйте, че пътувате като двойка! Вие не искате да станете просто добри приятели. От време на време се разглезвайте един друг с изискана вечеря, дълга разходка, романтично преживяване и подаръци – нещо само за вас двамата.

Вместо завършек

Пътуването с партньора ви може да бъде предизвикателство, но е супер възнаграждаващо, подобно на подарък за душата. Можете да прекарате толкова много време заедно, време, което другите двойки никога няма да имат с партньорите си. Можете да правите най-лудите приключения заедно, да се катерите по вулкани, да се гмуркате с шнорхел в кристално чиста вода или просто да се отпуснете в хамак под палмата. Много често ще бъдете благодарни да споделите всичко това с човека, когото обичате. Не забравяйте, че всичко е за компромиси и разбиране. Това е преживяване за цял живот и за ДВАМАТА! Това създава спомени за следващите поколения. Благодаря за четенето и безопасно пътуване.