Turkish Airlines подкрепя българския баскетбол

Turkish Airlines подкрепя българския баскетбол

Turkish Airlines подкрепя редица спортни инициативи в световен мащаб, сред които е и едно от най-значимите спортни събития в България – финала в турнира за Купата на България по баскетбол при мъжете за 2020 година. Събитието се състоя в зала Универсиада, а в двубой за титлата се участваха отборите на Левски Лукойл и Балкан (Ботевград).

За втора поредна година турнирът бе спечелен от Левски Лукойл с 86:78, а състезателят на тима, Христо Захариев, бе избран за „Най-полезен играч“, след като завърши мача с 25 точки и коефициент от общо 27 пункта. За високите си спортни постижения той бе награден лично от г-н Мехмет Гюркайнак, генерален мениджър на Turkish Airlines за България, със специално изработен самолетен билет, с който може да посети една от всички 319 дестинации, до която авиокомпанията лети.

Turkish Airlines, авиокомпанията, която лети до повече държави от всяка друга, продължава да разширява мрежата си от маршрути, добавяйки към нея Малабо – столицата на Екваториална Гвинея. Така градът стана 319-ата дестинация в света и 60-ата в Африка, до която превозвачът оперира полети. Те ще се изпълняват по маршрут Истанбул – Порт Харкорт – Малабо – Истанбул със самолет от типа Boeing 737-900.