Възползвайте се от предимствата на пътуването за двама

Почивка за двама

Пътуването за двама като двойка има много предимства. Това прави пътуването много по-лесно и както е казал поетът – светът е за двама!

Споделете и направете каквото можете най-добре!

Когато сте двама, имате голямото предимство да можете да споделяте задачите си според силните си страни. В нашите отношения мъжът отговаря за нашия бюджет. Той е много по-добър в поддържането на прегледа на нашите разходи от мен. И съм много щастлива, че е добър в това. Иначе щях да похарча пари за ненужни неща, сувенири и подаръци за близките.

Бих могъл да допринеса за пътуването ни из Централна и Южна Америка с моите испански умения от работата ми като преводач. И дори там и двамата можехме да използваме силните си страни. Приятелят ми говори малко португалски и се оказа, че в началото на нашата почивка за двама той беше много по-добър в разбирането на испанския и превод на английски език.

Бях напълно поразен от различния им испански акцент. И така, говорих с хората, а приятелят ми превеждаше, какво отговориха те.

Частица от дома винаги е с вас

Обичам да пътувам от много дълго време. Колкото по-дълго, толкова по-добре. Но знам, че наистина мога да се насладя на много дълга почивка, само когато има някой с мен. Толкова е страхотно чувство да изживееш фантастично приключение и да знаеш, че можеш да споделиш всичко това с любовта си. Дори да знаеш, че той ще ти помага в носенето на вашите куфари е важно и успокояващо. След вашето пътуване и двамата ще се забавлявате толкова много, като си спомняте най-добрите и най-лошите ситуации от вашата почивка за двама.

Пътувате по-безопасно

Може да съм силна, но понякога се чувствах толкова по-сигурна, защото знаех, че не съм сама и имам мъж с мен. Определено зависи от страната, в която пътувате, но в Централна и Южна Америка бях много по-спокойна, като имах човек до мен.

Играйте лошо ченге и добро ченге

Когато става въпрос за договаряне на цени, това е голямо предимство, когато сте двама. Единият продължава да си тръгва отвратен от офертата, докато другият моли продавача да намали цената. Обикновено мразим да преговаряме, но често знаете, че ви таксуват твърде много. Тази „игра“ ни прави в много по-изгодна позиция да получим правилната цена. Стига да сте на „ти“ с езика и да нямате нужда от локален преводач, то винаги може да „счупите“ от първоначалната цена.

Прекарвайте време разделени

Пътувайки като двойка, отново може да се наслаждавате на почивка един от друг

Дори в най-добрите отношения стигате до момента, в който се дразните от партньора си. Прекарвайки толкова много време един с друг, 24 часа, 7 дни в седмицата… в продължение на месеци. Дори кратки почивки един от друг помагат много. Отидете на разходка с други туристи или вземете книга и пътувайте до своя „собствен свят“. Или просто сложете едни безжични слушалки, слушайте любимите си песни и се отпуснете. Понякога имате нужда от време само за себе си и това е един заслужен подарък за вашето търпение. И повярвайте ми, дори почивка от 30 минути или няколко часа може да направи чудеса. А защо да не направите отделно еднодневно пътуване само вие и вашият куфар за ръчен багаж или раница на гърба?

Честно казано, нашият блог ни помогна много да не се дразним взаимно. Особено по време на доброволческата работа като преводачи, когато останахме на едно място няколко седмици, и двамата имахме нужда от нещо да правим. Писането на нови публикации или подобряването на оформлението на блога бяха перфектни занимания. И също така имахме моменти, в които не си говорихме в продължение на 3 дни. Седяхме пред лаптопите и работихме, втренчени в екрана, единствено слушайки музика на своите блутут слушалки. Големия обем приключени на време преводи на английски ни спаси от прекалената свързаност. Можете ли да си представите колко е трудно да не кажете нито дума, когато все още сте в същата стая или хостел? След 3 дълги дни разбираш колко глупава беше битката и че не си струваше :).