Ремонт на покриви и полагане на хидроизолация

полагана на хидроизолация

Ремонт на покриви е важна дейност от поддръжката на един дом и осигуряването на комфорт на обитателите му. Качествения ремонт на покривната конструкция или смяна на керемиди може да гарантира спокойствие, надеждност и защита от менящи се метеорологични условия в продължение на дълги години на вашето семейство.

Основната и най-често срещана причина за ремонтиране на покриви у нас, а където и да било по света е разбира се нарушение в целостта на конструкцията и наличието на течове. Тези малки капчици вода могат да се окажат пагубни за целия уют на вашия дом. Именно при ненавременно ремонтиране на покрива ви се появява мухъл по стените, плесени и други неприятни последици от наличието на влага във вашата къща. След такава случка може да ви чака тотален и дълъг вътрешен ремонт, като смяна на плочки, лепене на гипсокартон, шпакловане, търкане и боядисване.

ремонт на покриви и полагане на хидроизолация

Навременната хидроизолация на покриви и техния комплексен ремонт могат да се окажат от съществено значение за цялостното осигуряване на комфорт в един дом, Добрата хидроизолация ни защитава от дъждовете, които често са сред най-сериозните причини за повреди и течове.

Различните начини на ремонти и самите разновидности на покриви изискват и разнообразна гама от строителни материали, които да се използват. Внимателния и компетентен избор на керемиди и други материали винаги е важна съставна част от планирането на ремонта на стар покрив на жилищни и индустриални сгради.

През време на процедурата по ремонта на покрива се започва от етапа по отстраняване на повредените компоненти. Така например при един ремонт на изгнил покрив, изграден с помощта на традиционни керемиди се започва от разпокриването му, почистване и подмяна на основната конструкция, на която се крепи самото покритие в случая керемиди. През годините се използваха най-различни материали и методи за хидроизолация, от асфалтова хартия през мушама. Днешните технологии позволяват поставянето на дълготрайни и доста по-надеждни материали, като битумни хидроизолации с посипка или без, дишащи и паропропускливи мембрани. Те трябва да бъдат внимателно подбрани и качествено монтирани, за да се получи добър резултат и продължителна във времето експлоатация. Най-важно от този работен етап е разбира се, хидроизолацията на покрива да осигури предотвратяване на последващи течове и неприятни последствия от проникването на влага в жилищните помещения, за да се избегнат поредните и нечакани от никой вътрешни ремонт на семейното жилище.

Ако все пак покрива ви протече, трябва вие и вашите съседи или съкооператори да бъдете подготвени за сериозни вътрешни ремонти, най-вече по горните етажи на сградата. Това включва монтаж на гипсокартон, шпакловка, боядисване с латекс и други

Ако търсите добри майстори и материали за полагане на хидроизолация на вашия покрив или тераса, е добре да се доверите на фирма или майстори с опит в тази дейност. Най-добре е да откриете баланса между цена и качество – като това е чисто практически съвет за родната действителност, където често се сблъскваме със силно ограничени бюджети.

Следват оформянето на детайлите по покривната конструкция, повторното полагане на керемиди (ако има счупени те се подменят) и някои други малки козметични промени, които обаче придават завършен вид на процедурата по ремонта на вашия покрив.

Добре обмисления проект и качественото изпълнение по полагане на хидроизолация, подмяна на керемиди и други дейности ще ви гарантират спокойни нощи и дне във вашия дом, а със спестените пари от изненадващите вътрешни ремонти ще можете да направите нещо интересно за семейството си.