Защо харесваме олекотените завивки

olekoteni zavivki

В наши дни на пазара се предлага безкрайно широка гама от меки, уютни и удобни текстилни артикули битов текстил, които да ви носят радост по всяко време на годината.

Комплектите спално бельо, които ви топлят в хладните зимни нощи и ви носят приятен хлад в летните са на разположение за различните размери легла. Тази публикация има за цел да информира потребителите, за да не се появи объркване, тъй като видовете са десетки – спален комплект, чаршаф, одеяло, олекотена завивка, шалте, кувертюра и много други.

Каква е разликата и защо следва да изберете един от тези артикули, а не друг?

Докато чаршафите, олекотените завивки и одеялата са най-вече функционални, покривалата за легла имат декоративна цел – това определя стила и усещането на вашата спалня. Така че, когато е време да създадете нов облик в спалнята, това помага да се разбере кой тип горен чаршаф е най-добрият избор за вашето пространство.

Какво представлява олекотената завивка?

Обикновено тя е ватирана, като този процес е, както модерно средство за производство, така и художествено начинание. Традиционната олекотена завивка има три слоя: интерьор, екстерьор и плик. Пълнителят представлява поставяне на тънък вътрешен слой от вълна, а екстериора обикновено се състои от здрав и устойчив плат. Пликът на олекотената завивка е изработен от устойчива тъкан с едноцветен дизайн или с интересни шарки.

Традиционно дизайнът на олекотените завивки може да бъде много ярък и разнообразен. Той може да комбинира фини цветове или да бъде монохромен. Днес евтините олекотени завивки обикновено се правят с шевна машина, а не ръчно, а декорацията понякога се прави върху тъканта с модерни 3D изображения. Екстериорът обикновено се изработва от памучни или смесени тъкани, като по този начин е идеален за лятна употреба, а през зимата може да бъде добавено отгоре одеяло.

Какво е олекотена завивка?

Обикновено топлата завивка е дебела и напълнена с естествен или синтетичен пълнеж. Много завивки разполагат с термо шевове, за да се запази пълнежът на място и за да се създаде приятен визуален ефект. Количеството и видът на пълнежа определят колко топлина предлага завивката. Вероятно за най-популярния тип легло, можете да намерите завивки в почти всяка тема, цвят, стил или дизайн по ваш избор и съчетани с интериора на вашия дом. Памучните, синтетичните и смесените тъкани са най-често срещани на пазара. Завивките обикновено са достатъчно топли, за да се използват без одеяла отдолу.