Нетипична идея – тайна баня

netipichna idea tayna banya

Когато става въпрос за проектиране на дом, баните често са последна мисъл. Въпреки това, с известна креативност, можете да намерите начини да ги включите към дома си. В днешната публикация, ще проучим някои творчески решения – как да си направите скрита баня

Под стълбите

Едно креативно решение за скриване на баня, е да направите под стълбите. Това може да бъде чудесен вариант за домове с ограничено пространство. Като използвате неизползваното пространство под стълбите, можете да създадете компактна, но функционална баня, с всичко нужно, включително паравани за баня, която се слива безпроблемно с останалата част от къщата.

Зад библиотека

Това е чудесно решение за домове с библиотека или кабинет. Със създаването на библиотека, със скрита врата, можете да създадете тайна баня, която е едновременно функционална и забавна.

В килера

Ако имате голям дрешник в дома си, помислете дали да го преустроите в баня. Това е чудесен начин да оползотворите неизползваното пространство и да създадете функционална баня, която е скрита далеч от останалата част от къщата. С малко креативен дизайн, можете да накарате банята да се слее безпроблемно с пространството на килера.

Защо е забавна идея?

Има нещо вълнуващо в това да имаш тайно скривалище.. И скритата баня определено попада в тази категория. Това е като да имате собствено лично пространство, което е отделено от останалия свят. Това е място, където можете да отидете, за да избягате, дори ако е само за няколко мига. Освен това, винаги е забавно да покажете скритата си баня на гостите и да наблюдавате реакциите им, когато разберат какво има зад тази мистериозна врата.

Това е нещо неочаквано

Нека бъдем честни – повечето бани са доста обикновени. Те служат на предназначението си, но не са точно вълнуващи. Но скрита баня? Това е неочаквано. Това е забавна изненада, която хваща хората неподготвени. И тъй като е неочаквано, автоматично става по-запомнящо се. Може да забравите за обикновена баня, която сте посещавали, но е малко вероятно да забравите за тайна.

Добавя елемент на мистерия

Има нещо присъщо мистериозно в скритата баня. Може би защото не знаеш какво има зад тази врата, докато не я отвориш. Или може би защото имате чувството, че разкривате тайна всеки път, когато я използвате. Каквато и да е причината, скритата баня добавя елемент на мистерия към всяко пространство. И нека си признаем – кой не обича малко мистерия в живота си?

Ако се чудите, как бихте могли да обзаведете банята си, то може да разгледате Keranova – Обзавеждане за баня