Монтаж на PVC дограма по правилния начин

Монтаж на PVC дограма по правилния начин

Когато монтирате PVC дограма, трябва да сте сигурни, че сте го направили по правилния начин. Най-добрият начин да направите това е да проведете малко проучване. Ще откриете, че има някои основни съвети, които можете да следвате, за да ви помогнат да свършите работата бързо.

Измерете разстоянието между рамката и отвора отдолу

Когато монтирате PVC прозорец, безопасността е на първо място. Можете да постигнете това, като носите чифт дебели работни ръкавици.

За да получите ясна картина на рамката, направете няколко измервания. Започнете от горната част на рамката и продължете надолу. Добра идея е да измерите ширината от стълба на главата до долния праг. Това ще гарантира, че вашият нов PVC прозорец ще влезе в дупката.

Най-лесният начин за измерване на разстоянието от дъното на рамката до горната част е с помощта на ролетка. Това ви позволява да плъзнете лентата в отвора.

Монтаж на PVC дограма по правилния начин - измерване

По същия начин можете да измерите дължината на отвора, като измерите от ръба на отвора навътре. Има няколко начина да направите това. Някои от по-изящните методи включват използване на рулетка и винилова капачка за оттичане.

Запълнете пространството между отвора на прозореца и пластмасовия прозорец с монтажна пяна

Когато инсталирате PVC дограма, трябва да запълните пространството между отвора и прозореца с монтажна пяна. Това ще помогне да се предотврати проникването на вода в рамката. Освен това ще предпази рамката на прозореца от изкривяване.

Можете да използвате различни материали, за да запечатате пространството, включително изолация от фибростъкло и уретанова пяна. В зависимост от вида на прозореца, който монтирате, можете също да използвате самозалепваща се пяна за защита от атмосферни влияния.

Обикновено синтетичният каучук се използва като основно уплътнение. За вторично уплътнение можете да използвате ленти или уплътнител. Уплътнението трябва да се нанесе върху външните обвивки на прозореца, както и върху щорите.

Монтаж на PVC дограма по правилния начин - пяна

Уплътнете фугите на рамките и стените

Фугите между дограмите и стените са от съществено значение за осигуряване на структурната цялост на дограмата. Уплътнителите спомагат за уплътняването на тези фуги и трябва да се монтират правилно. За да изберете най-добрия уплътнител за вашия проект, не забравяйте да вземете предвид физичните и химичните свойства на материала, както и изискваната производителност.

Има няколко различни вида уплътнители, които могат да се използват за фуги между дограма и стени. Някои се прилагат течно, докато други са предварително втвърдени. Тези уплътнители са предназначени да предотвратят навлизането на влага в сградата и да осигурят водонепроницаемост. Те могат да се използват и около външни прозорци и врати и други външни повърхности.

За структурно остъклени стени е необходима подложка. Това е допълнително уплътнение, което се поставя от вътрешната страна на рамката и помага за изравняване на налягането. Освен това осигурява изолация.

Преди да нанесете уплътнителя, трябва да се уверите, че подложката е чиста и суха. Ако не е, може да се окажете с празнина между двете части.

Монтаж на PVC дограма по правилния начин - снимка

Правилна обработка на pvc дограма

Правилното боравене с PVC дограмата е от съществено значение, ако искате да я предпазите от повреда. Не само ще ви помогне да запазите живота на вашите прозорци, но и ще ви помогне да се предпазите от течения и шумово замърсяване.

Първата стъпка към правилното боравене с uPVC прозорци е премахването на старата рамка. Можете да направите това, като пробиете рамката с плосък лост или длето. Не забравяйте да носите ръкавици, за да предотвратите надраскване на острите стъкла.

След това трябва да монтирате новата uPVC рамка, която трябва да пасне в съществуващия отвор. След това можете да използвате лопатата за остъкляване и винтовете, предоставени с комплекта за прозорци uPVC. Добра идея е да използвате парцал и химически препарат за почистване на стъклата и рамките.

Ако всичко това ви се струва прекалено сложно, винаги можете да разчитате на професионалисти. Например, Стройинвест ще монтират професионално вашата нова дограма.