Съществува ли идеалната диета и хранителна добавка

идеалната диета и хранителна добавка

Отговорът на двата въпроса е: Да!

Но тя я е различна за всеки и освен това се променя с времето.

Това ще рече, че не трябва да разчитаме готовите решения и да считаме, че това, което е добро за другите ще е добро и за нас. Това важи не само за режимът на хранене, тренировки и почивка, но и за хранителните добавки който ползваме – независимо дали са за намаляване на телесната маса или за увеличаването й.

Така както всеки от нас има свое собствено и уникално ДНК, можем да твърдим, че и подходящите за него режим, диета и добавки са различни от подходящите за всеки друг. Да сходството е налице доста често – всички сме хора и сме изградени от едни и същи вещества, – но балансът на тези вещества е различен във всеки организъм и дори малките разлики за значими, защото те предполагат различен подход към тялото.

По същият начин трябва да се обръща внимание и на съотношението на съставките, както и комбинацията им в дадена хранителна добавка и да не се нахвърляме на най-популярния избор, а търсим това, което отговаря на собствените ни нужди.

За целта е необходима известна доза упоритост, докато откриете най-доброто за себе си (освен ако не разполагате с хиляди левове, които да пръскате по генетични изследвания на всеки две-три години) и постоянство, защото постоянното наблюдение на собственото тяло и вслушването в сигналите, които ни дава то за особено важни не само за здравето, но и за така желаната красота.