Различни видове антицелулитни процедури

Различни видове антицелулитни процедури

Целулитът е много често срещано, безобидно кожно състояние, което причинява бучки и дупчици по бедрата, хълбоците, задните части и корема. Състоянието е най-разпространено при жените. В тази статия ще разгледаме от какво се причинява целулитът и кои са добрите антицелулитни процедури.

От какво се появява целулитът?

Малко се знае какво причинява целулита. Включва фиброзни съединителни връзки, които привързват кожата към подлежащия мускул, като между тях се намира мазнината. Тъй като мастните клетки се натрупват, те се притискат към кожата, докато дългите, здрави клетки се дърпат надолу. Това създава неравна повърхност или вдлъбнатина.

В допълнение, хормоналните фактори играят голяма роля в развитието на целулита, а генетиката определя структурата на кожата, текстурата на кожата и типа на тялото. Други фактори, като тегло и мускулен тонус, влияят върху това дали имате целулит, въпреки че дори много здрави хора могат да го имат.

Различни видове антицелулитни процедури - масаж

Масаж

Получаването на масаж е един от най-добрите начини за борба с целулита. Масажите са чудесен начин за подобряване на кръвообращението, което помага на лимфната система да работи по-ефективно. Когато терапевт ви прави антицелулитен масаж, той или тя ще се насочи към определени зони. Те включват прасците, долната част на гърба, задните части и бедрата.

Масажът временно ще намали появата на целулит. Освен това може да ви помогне да се почувствате по-спокойни. Резултатите обаче ще варират в зависимост от това къде се извършва масажът и на колко процедури сте се подложили.

В допълнение към засилването на кръвообращението и лимфния дренаж, много видове масаж също ще помогнат за намаляване на лекото възпаление. Масажът ще помогне и за изглаждане на повърхността на кожата.

За да намерите най-добрия вид масаж за вас, консултирайте се с дерматолог. Той или тя може да препоръча ефективни лечения за целулит.

Броят сесии, от които се нуждаете, зависи от вашите лични предпочитания и количеството целулит, което имате. Можете да спестите пари, като извършвате масажи у дома.

Различни видове антицелулитни процедури - пресотерапия

Пресотерапия

Пресотерапията е процедура, която помага на тялото да се очисти от токсините. Подобрява кръвообращението, лимфния дренаж и насърчава здравословния начин на живот. Може също да помогне за облекчаване на болката и болките.

Пресотерапията е безопасно и релаксиращо лечение. Може да се извършва от обучен практикуващ. Обикновено отнема около тридесет до четиридесет минути. Това обаче зависи от продължителността на вашия ангажимент.

При извършване на пресотерапия около краката ви се увива специализирана дреха. След това се надува с въздух. След това натискът се прилага върху различни части на тялото ви.

Костюмът е проектиран със специални тръби, които са свързани към компютъризирана машина за въздушно налягане. След това последователно засяга корема и бедрата. Изстискващото действие на устройството извежда лимфата от мускулната тъкан. Това намалява отока. Костюмът ще продължи да се надува за около тридесет до четиридесет минути.

Този метод е особено полезен за жени, които имат целулит с излишна задържана вода. След две или три процедури трябва да започнете да виждате разлика.

Пресотерапията е безопасен, неинвазивен и ефективен начин за премахване на токсините. Действа, като засилва естествените процеси на тялото, за да се отървете от подуване на корема, излишни мазнини и кожни несъвършенства. Най-добри резултати се постигат при пресотерапия два пъти седмично.

Различни видове антицелулитни процедури - ултразвук и радиочестота

Процедури с ултразвук и радиочестота

Освен споменатите процедури, много козметични центрове, като например Satori Laser, предлагат процедури, съчетаващи ултразвук и радиочестота. Работи чрез селективно таргетиране на мастните клетки и по този начин стяга и изглажда кожата, топи мазнините и намалява целулита. Тази антицелулитна процедура е неинвазивна, бърза и ефективна, усещането е приятно и няма болка. Най-хубавото е, че резултатът е видим още след първата процедура.

За най-добри резултати обаче, е необходимо да съчетавате избраните антицелулитни процедури с подходящ режим на хранене, спорт, пиене на много вода и локално хидратиране на кожата, чрез кремове и лосиони.