Факти и митове относно появата на алергия

поява на алергия

Мит: Вие никога няма да надраснете вашата алергия
Не рядко децата надрастват своята алергия. Специалистите твърдят, че от всички деца страдащи от този проблем, след навършването на дванадесетата им година, повече от 60% от тях спират да се оплакват от предишните симптоми.

Факт: Дъждът отмива полените
Най-доброто време за излизане навън за хората страдащи от алергия е непосредствено след проливен дъжд. Количеството на полени във въздуха може да се повлияе от температурата, вятъра, влагата и дъжда. В по-хладните дни, полените са значително по-малко. Най-много е цветния прашец във въздуха във времето от 10 до 16 часа, особено в топлите, сухи и ветровити дни. Ако ви се налага да излезете навън, опитайте да изчакате по-късния следобед.

Мит: Алергията причинена от мухъл може да засегне хората само на закрито
Спорите на мухъла са гъбички, което означава че може да са навсякъде. Те растат в почвата, върху разлагащите се листа, по гниещите дървета, особено ако времето е влажно. Най-вероятно е да получите алергия през лятото, в късна пролет или ранна есен, но през зимата можете да сте сигурни, че алергична реакция не може да се получи. Студеното време не позволява на мухъла да се развива. Спорите през това време изпадат в летаргия и чакат затоплянето на времето, за да станат отново активни.